Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Kevin Pauwels is niet vies van zilver of brons

Kevin Pauwels is niet vies van zilver of brons

Nooit eerder won Kevin Pauwels een trui als profrenner. Lukt het zaterdag eindelijk eens een keertje wél, op het Europees kampioenschap in Huijbergen? "Mij hoor je alvast niet nee zeggen." Maar tegen zilver of brons zegt Pauwels ook niet nee...

 

De Kalmthoutenaar stapte in 2006 over naar de hoogste categorie, verscheen elke keer opnieuw aan de start van een BK of een WK, maar viste telkens achter het net als de hoofdprijs werd uitgedeeld. Zaterdag kan het gebeuren voor Pauwels.

 

De omloop in Huijbergen heeft geen geheimen voor Pauwels. Sinds de breuk met zijn ex-trainer Marc Herremans werkt de kopman van Sunweb-Napoleon Games al zijn bostrainingen af in het Noord-Brabantse dorpje. "Vanuit Kalmthout is dat een vijfentwintigtal minuutjes fietsen", laat Pauwels weten.

 

Of hem dat een voordeel oplevert, straks? Een glimlach is het antwoord. "Als ik de enige profrenner was die daar komt trainen misschien wel, ja. Maar als ik daar aan de slag ben loop ik geregeld Tom Meeusen en Jim Aernouts tegen het lijf. Dus die weten even goed als ik hoe het parcours in mekaar zit."

 

Dat de eliterenners zaterdag voor de allereerste keer collectief in strijd gaan voor een Europese titel zint Kevin Pauwels wel. De klasbak uit de Noorderkempen verscheen als jeugdrenner een paar keer aan de start van zo'n Europese titelstrijd en vindt het een verrijking dat nu ook profs in aanmerking komen voor zo'n evenement. "

 

 

"Weet je, als profrenner heb je buiten de bpost bank trofee en de Superprestige maar twee écht belangrijke afspraken: het BK en het WK. Mooi dat er nu een derde gelegenheid bij komt om jezelf te onderscheiden. Niet onbelangrijk voor mij. Want ook al ben ik aan mijn tiende seizoen bezig als beroepsrenner, een trui winnen zat er tot dusver nog niet in."

 

 

"Een beetje vervelend is dat. Want voor de rest won ik toch al een behoorlijk aantal prestigieuze wedstrijden. Hoe dat komt weet ik niet. Telkens loopt er op een beslissend moment wel iets mis als het er écht om gaat in zo'n eendagswedstrijd."

 

Is een trainingsparcours per definitie een droomparcours? Met andere woorden: heeft Kevin Pauwels straks een mentaal voordeel ten aanzien van nogal wat andere renners? De Kalmthoutenaar relativeert. "Als ik zelf een omloop mocht samenpuzzelen zag die er toch een ietsje anders uit, geloof me."

 

"Vooral die twee stroken waarin je bergop door het mulle zand moet lopen boezemen me toch wat ontzag in. Want vergeet niet dat Wout Van Aert met voorsprong de beste loper van het lot is. Al maak ik me sterk dat ik de schade wel zal kunnen beperken, vooral omdat het over twee steil oplopende stroken gaat."

 

Toch schuift Kevin Pauwels met een breed gebaar de favorietenrol voor de Europese titel weer in de richting van Van Aert. "Tot dusver steekt hij er met kop en schouders bovenuit." Bij de twee die op korte afstand van de renner van Vastgoedservice volgen situeert de 31-jarige crosser zichzelf dan weer wél.

 

"Samen met Lars Van der Haar ben ik de man die Van Aert voorlopig het dichtst benadert. Van der Haar kon Van Aert tot dusver al twee keer vloeren. En ik blijf geloven dat het me ook een keertje zal lukken. Misschien al in Huijbergen, waarom niet?"

 

In afwachting verliest Pauwels er de rust niet bij. Kevin blijft zijn moment afwachten. "Af en toe merk ik wel dat het knaagt, niet meer zo makkelijk kunnen winnen. Maar ik schiet er niks mee op als ik mezelf daarin zou gaan opjagen. Dus blijf ik hard werken, in de stellige verwachting dat het tij ooit zal keren. Of ik ooit al zo lang 'droog' heb gestaan? Ach, mijn laatste zege dateert van Middelkerke, ergens diep in februari. Dus zo lang geleden is dat nu ook weer niet."

 

"Vergeet niet dat ik nooit een veelwinnaar ben geweest. Ik zit echt niet de dagen op de kalender af te strepen. Het is gewoon een kwestie van alles te nemen zoals het komt. Ik piek niet naar een of andere koers, probeer overal goed te zijn. Om klaar te staan als er zich toch een kans zou aandienen. Het verhaal van het ijzer dat je moet smeden als het heet is."

 

Dat de kans reëel is dat het zaterdag koersen wordt met zilver of brons als inzet ontkent Kevin Pauwels niet. Geen punt. Wie honger heeft laat geen kruimels liggen. "Als er iemand zo dominant is als Wout Van Aert zou je wel gek zijn de neus op te halen voor een podiumplaats. Stel dat ik in Huijbergen tweede of derde kan worden. Geen hond die over pakweg één jaar zich nog iets zal herinneren van die zilveren of bronzen medaille."

 

"Maar tegelijk hoor je jezelf daar niks van aan te trekken. Ik doe gewoon mijn best. Dan bekijken we nadien wel waar het schip strandt."

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

weeronline

Advertenties

Nieuws & Foto's