Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Hoe vind je het juiste zadel?

Hoe vind je het juiste zadel?

Wat is een goed zadel? Dat is gemakkelijker gevraagd dan beantwoord, maar met een test en enkele testrijders kom je heel wat nuttige dingen te weten. Lees er alles over .

 

Voor zover daarover nog twijfel kon bestaan, wees ook deze test uit dat hét goede zadel niet bestaat. Wat voor de ene geweldig zit, kan de ander als pijnlijk ervaren. Opmerkelijker is het dat je in de commentaren van de testrijders nergens een hiep-hiep-hoera gevoel terugvindt. Kennelijk zat niemand als gegoten op een van de zadels en beperkte de waardering zich tot 'oké' of 'acceptabel'. Mogelijke verklaring is dat racezadels in wezen natuurlijk al geen fauteuils zijn met hun smalle, puntige vorm. Bovendien voelden de testers in hun geconcentreerde aandacht meer de kleine pijntjes en wrijvingen. Die zijn in een testomgeving wel goed waar te nemen maar out on the road lossen ze op in de veelheid aan klappen en stoten die onafgebroken van het wegdek komen.

 

 

Fietspositie belangrijk

 

 

Toch leerden we tijdens de labtest heel wat belangrijke zaken. Robin Decottignies van Energy Lab: "De meeste zadelklachten zijn positiegebonden. Het is van groot belang om eerst je fietspositie juist af te stellen. Als het stuur hoog staat, zit je automatisch meer op je zitbotten. Kruip je onder in het stuur, dan verandert de positie van de zitbotten en daarmee ook je comfortgevoel. Dus wat is je meest gebruikte zithouding? Daarop moet je fiets zijn afgesteld. Daarna kun je met een zadeldrukmeting snel en gericht bij een geschikt zadel uitkomen. Bij de meting kijk ik naar 4 zaken. Ten eerste de drukspreiding: steunt de fietser op minstens de helft (50%) van de zadeloppervlakte? Dan zijn er de piekdrukken. Waar zitten ze en liggen ze binnen aanvaardbare grenzen? Ten derde kijk ik naar de symmetrie tussen links en rechts, en ten slotte kijk ik ook naar de voor-achter zit. Zit iemand vooraan of schuift hij naar achteren? Wie vooraan zit, drukt op de weke structuren, op zenuwen en bloedvaten naar de genitaliën. Daar biedt een anatomische uitsparing in het zadel misschien uitkomst. Omdat we bij Energy Lab nagenoeg alle modellen van de belangrijkste merken in de kast hebben liggen, kan ik uit de gegevens vrij snel opmaken welk zadeltype bij de testpersoon past."

 

Verkoopargument

 

Tijdens de test vertelt Decottignies nog meer interessante dingen. "Een zadelkeuze naargelang de breedte van de zitbotjes? Dat is niet meer dan een verkoopargument. De breedte doet er nauwelijks toe en zij verandert ook naarmate je een diepere houding aanneemt. Misverstanden zijn er ook rond het effect van een anatomische uitsparing (een zadel met een gleuf erin). Een gleuf die ver naar achteren doorloopt, heeft weinig zin. Het is vóóraan op het zadel dat er genitale druk ontstaat. Bij de zadels van SMP loopt de uitsparing mooi ver door naar voren en daar is ze nuttig. Zeker voor vrouwen, die vaak ver naar achteren zitten om de weke delen te ontlasten." Een SMP-zadel zat evenwel niet in de test.

 

 

 

 

Welk soort fietser ben je?

 

Waarop je nog meer moet letten? Hoe jij je fiets gebruikt! Als je recreatief fietst zit je net als bij mountainbiken meer achter op het zadel, en dan kan wat meer padding achterop natuurlijk geen kwaad. Bij lange afstanden mag de padding gerust stevig zijn, want hoe zachter het schuim of de gel hoe meer het op den duur inzakt. Dan zit je op de harde schaal, wat dan weer zenuwafklemming tot gevolg kan hebben. In de test was Steven een goed voorbeeld daarvan. Als gevorderde fietser weet hij dat hij van nature een meer naar achteren gekanteld bekken heeft, en dat hij 'zwaar' op zijn zitbotjes zit. "Als bij mij de combinatie zadel-koersbroek niet helemaal klopt, moet ik al na 2 uur fietsen veelvuldig uit het zadel komen om mijn zitvlak te ontlasten. Op een slecht zadel hou ik het niet lang vol. Op lange vlakke stukken komt dat het snelst tot uiting." Steven heeft een zadel met een stijve schaal en een stevig zadeldek nodig.

 

Bij Bert, de startende fietser, merkten we dat een vertrouwd en comfortabel zadel, niet per definitie voor de berijder een goed zadel is. Dat bleek toen Bert aan het eind van de test zijn eigen racezadel liet beoordelen, een 4ZA Stratos. "Vergeleken met al die andere zadels voelt dit vertrouwd aan. Ik ben er ondertussen aan gewend", meldde Bert. Maar het resultatendiagram liet zien dat dit zadel voor Bert een van de minst gunstige was. Een overstap naar een Fi'zi:k Vesta - dat bij hem het beste diagram opleverde - vraagt niettemin wat gewenning.

 

Vuistregel bij zadelkeuze

 

Robin Decottignies vindt de benadering die ze bij het Italiaanse merk Fi'zi:k hebben ontwikkeld eigenlijk wel goed. Fi'zi:k koppelt zijn verschillende zadelmodellen aan de lenigheid van de fietser, volgens het Spine Concept. Iemand die lenig is (met gestrekte knieën zijn handen op de grond krijgt) kiest voor een vlak zadel, zodat je onderweg telkens je (variërende) optimale positie kunt kiezen. Iemand die eerder stijf is, moet voor een kuipzadel gaan. Je zit dan 'vast' en stabiel in de kuip, wat het meest comfortabel aanvoelt. Wie zichzelf lenig noch stijf noemt, kan voor een tussenoplossing kiezen. Fi'zi:k symboliseert de lenigheidsgraden door ze Slang (lenig), Stier (stijf) of Kameleon (ertussenin) te noemen.

 

Conclusie

 

Een zadel is heel persoonlijk. De testresultaten bewijzen dat. Dus: 'het beste zadel' bestaat niet. Wel kun je stellen dat iemand zonder noemenswaardige lichamelijke klachten de benadering van Fi'zi:k als uitgangspunt kan nemen bij de keuze van een zadel. Een goede dealer kan je ook adviseren op basis van zijn ervaring met andere klanten. Heb je regelmatig last van een doof gevoel of slapende ledematen, dan raden we aan om een goede fietspositiebepaling te laten uitvoeren, eventueel gevolgd door een zadeldrukmeting

weeronline

Advertenties

Nieuws & Foto's