Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

De kwestie: onkruid in Roosendaal, schapen als grasmaaiers?

 

ROOSENDAAL - Half Roosendaal stoort zich aan het (gebrekkige) onderhoud van het 'groen en grijs' in de gemeente. Onkruid stijgt tot grote hoogten, de ergernissen van veel bewoners houden daarmee gelijke tred. Dat blijkt uit de vele reacties van lezers op De Kwestie van deze week.

 

 

Ook wethouder Beheer Openbare Ruimte, Toine Theunis, is zich, zo geeft hij toe, 'rot geschrokken'. Hij hoopt dit nooit meer mee te maken, zegt hij. En het zal, als het aan hem ligt, ook niet meer gebeuren.

 

Snel

 

Theunis wil in de toekomst snel kunnen schakelen op klachten van de bevolking en de plekken waar het onkruid het meest storend is snel in beeld krijgen. Mét behulp van de bevolking. De wethouder heeft het over een wijkschouw en over het downloaden van een app, waardoor bewoners met een smartphone meldingen vergezeld kunnen doen gaan van een foto.

 

Theunis: "We nemen de regie, sturen ook Saver en de WVS-groep naar plekken waar het het ergst is. Wij als gemeente zijn de baas op straat. Samen met de bewoners. Daar loop ik niet voor weg. Ik wil niet zwartepieten, de verantwoordelijkheid ligt gewoon bij ons. Klaar. Daar draai ik niet om heen. Dit zal niet meer gebeuren."

 

Schaapskudde

 

Theunis lanceert ook het idee van een schaapskudde in de stad, vergezeld natuurlijk van een heuse stadsherder. Opdat bermen, perken, parken en wallen op een natuurlijke manier kort gehouden kunnen worden. "Werkt ook een beetje symbolisch. Want daar staan wij voor, als gemeente, voor een natuurlijke manier van groenbeheer. Spuiten van gif, zoals vroeger, is effectiever en goedkoper, maar dat is ons beleid niet meer."

weeronline

Advertenties

Nieuws & Foto's