Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

woensdag Alpe d'Huez

Woensdag

Gisteravond een indrukwekkende meeting gehad. Omdat het Palais des Sports een half uur voor aanvang al vol was, moesten we plaats nemen in de tent. Ook die zat aardig vol en ook daar was de sfeer goed.

Op verzoek van zijn broer vertelde Peter Kapitein een verhaal dat hij liever niet vertelt: het verhaal over zichzelf. Hoe hij het ziek zijn ervaart. Hij vertelde ook over Saskia. Een jong meisje dat hij jaren geleden ontmoette. Ze was niet lang daarvoor bijna NL kampioen meerkamp geworden. Een sportieve meid die het leven voor zich had. Maar Saskia kreeg Alvleesklierkanker en werd letterlijk doodziek. Peter vertelde hoe moeilijk haar ouders het hadden, “want de volgorde klopte niet”. Kinderen moeten niet sterven vóór hun ouders. Dat is tegen de natuur.

Hijzelf was ook nog jong toen hij ziek werd: begin 40. Zijn kinderen waren 10 en 12. Maar ondanks dat, klopte bij hem de volgorde wel. En daarom is het voor hem beter te accepteren dan in het geval van Saskia. Indrukwekkend verhaal als je het hoort vertellen door iemand die zo jong is, ziek is en zijn gezin vertelt “dat de volgorde in elk geval klopt”.

 

Ook Max deed zin verhaal. Op zijn 6e ontdekten artsen een tumor in zijn elleboog. Door de behandelingen groeide zijn arm niet goed meer en heeft hij nu een veredelde “kippenpoot”. Toen hij begin 20 was, ontdekten artsen weer een tumor. Ditmaal in zijn hersenen. Hij is hiervoor verschillende keren behandeld. Een tragisch verhaal. Maar Max is een rasechte optimist. Hij zegt dat hij de eerste wordt die hiervan geneest. Ook dit jaar beklimt hij de Alpe. Volgend jaar niet, want vlak voordat hij afreisde naar Alpe d”huez was op een scan te zien dat zijn tumor weer gegroeid is. Ondanks de bestralingen die hij eind 2011 ondergaan heeft, gaat hij wel een keer de berg op. Maar de vooruitzichten voor volgend jaar zijn nog erg onzeker. En daarom leeft Max nu en kijkt hij geen jaar vooruit.

 

Daarna hebben we met z’n allen de 2 liedje van Margriet Eshuijs en Maarten Peeters meegzongen. Echte tranentrekkers waarbij niemand zich geneert. Dat hoeft ook niet, want, zoals Peter Kapitein al zei, iedereen heeft een Saskia waarvoor hij of zij woensdag of donderdag de berg bedwingt.

En zo is het maar net.

 

Vandaag, woensdag, is het 6 juni. Een feestdag, want huisgenoot en webbeheerder Richard Stander is jarig!! In de kamer hangen slingers en er staat natuurlijk een kadootje voor hem klaar. Hij heeft beloofd overheerlijke puddingbroodjes te maken. Yammie!!

Vandaag zou ook Toine van Beers, de vader van Franke, Jeannine, Esther en San jarig zijn. Hij zou vandaag 86 jaar geworden zijn. We hebben het plan opgevat om hem vandaag in bocht 6 te herdenken.

 

Voor de Alpe d’HuZussers is vandaag DE dag. Ook de Alpe d’Huzessers van vandaag mogen eindelijk de daad bij het woord voegen. En natuurlijk staan wij langs de route om hen luidkeels aan te moedigen. Want dat verdient elke kanjer die voor zijn Saskia naar boven gaat.

weeronline

Advertenties

Nieuws & Foto's