Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/vhosts/stander.info/httpdocs/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Halve marathon Roosendaal

Eigenlijk mogen we het de halve marathon niet meer noemen.

Halve marathon RoosendaalWant het evenement, dat zondag voor de 28e keer wordt gehouden is een totaalgebeuren geworden. Die halve marathon dekt al lang niet meer de lading.

Vandaar dus de nieuwe naam, sinds vorig jaar, de Zomerklassieker van Brabant. Toe maar.

Het toont meteen de ambities van de werkgroep van THOR, die er onder leiding van Edward Heijnemans mee bezig is. Groei, dat is en blijft de ambitie. Straks, over enkele jaren, een totaal van 3000 deelnemers

 Klik Hier voor Foto's

Snelste tien kilometer is geen record

ATLETIEK - Hij verpulverde het parcoursrecord van Martin Lauret uit 2002 met één minuut en 24 seconden, maar toch gaat de winnende 28.27 van Alfred Cherop niet de boeken in. Reden: de Keniaan liep gistermiddag in Roosendaal zo'n honderd meter te weinig bij zijn tien-kilometerwedstrijd.

 

Om Cherop tegemoet te komen, huldigde de wedstrijdleiding hem wel als winnaar en kreeg hij ook de driehonderd euro bonus die hoort bij een parcoursrecord. Bovendien mag hij volgend jaar gratis meedoen. "Met die honderd meter extra, zeg maar zo'n vijftien seconden erbij, had hij ook een record gelopen. Vandaar. Maar erkennen kunnen we het natuurlijk niet", zei wedstrijdleider Peter van Dorst.

Cherop ging, net buiten Kortendijk, in de fout op de plaats waar de parcoursen van de halve marathon en tien kilometer zich splitsen. De Keniaan werd een stuk de verkeerde kant opgestuurd, realiseerde zich dat en keerde om. Terug op het tien-kilometerparcours verzuimde hij echter bij het officiële keerpunt om te draaien.

Zijn achtervolger Chianni Mostafa maakte een soortgelijke misser. De Marokkaan liep echter nog een stuk verder door op het halve marathon-parcours alvorens om te keren. Zijn race viel daardoor zo'n driehonderd meter te lang uit.

Tot opluchting van de organisatie had het gestuntel van Cherop en Mostafa geen gevolgen voor de eindklassering. Daarvoor waren de verschillen veel te groot.

Cherop won uiteindelijk in een niet officieel erkende 28.27, voor Mostafa in een eveneens officieuze 30.49. De Belg Nick van Peborgh, die wel het officiële parcours volgde, werd derde in 31.36 vóór Toon Heeren. De Willebrordse routinier bracht een tijd van 32.20 op de klokken. Mostafa was achteraf niet te spreken over de onduidelijkheid bij het punt waar de parcoursen zich splitsten. "Nu staat er er 30.49 achter mijn naam, maar ik zou zeker een minuut sneller geweest zijn. Nee, dat was niet genoeg om te winnen, maar wel om binnen de dertig minuten te lopen."

Bij de vrouwen ging de overwinning op de tien kilometer naar Dieuwertje Poort. De loopster van Atilla was met 38.49 ruim sneller dan nummer twee Amy van den Broek (40.12) uit Gilze en thuisloopster Manon Broumels, die in 40.34 derde werd

weeronline

Advertenties

Nieuws & Foto's